Lysanne van Egmond

Lysanne
Lysanne heeft op jonge leeftijd haar passie voor dans en het lesgeven ontdekt. In 2013 studeerde ze af als Docent Dans aan de Hoge School voor de Kunsten. Ze liep onder andere een paar maanden stage in New York waar ze de basis haar huidige lessen heeft gevormd. Ze verzorgt danslessen in het voortgezet onderwijs en geeft daarnaast al jaren les in het amateur werkveld in diverse dansstijlen.

Voor Lysanne is moderne dans de dansstijl waar ze alles in kwijt kan. Haar les ligt dichtbij modern-jazz maar heeft ook elementen van contemporary. De les is dynamisch en alle elementen van dans komen erin terug: techniekoefeningen, grondoefeningen, bewegingen over de diagonaal en natuurlijk een vloeiende choreografie met de nodige emotie.

Met de talentklas werkt Lysanne aan danstechniek, creativiteit en performers kwaliteiten. De leerlingen leren zelf dans te maken, samen choreografieën te maken en choreografieën tot in de puntjes te perfectioneren. De talentklas heeft meerdere optredens per jaar.

‘Als ik lesgeef vergeet ik de hele buitenwereld en ben ik één met de dansers en de muziek. Het geeft me enorm veel voldoening om mijn liefde voor dans over te kunnen dragen aan anderen. Als ik dans, voel ik dat ik leef.’

Ga terug